Cara Ngresiki Lan Ngrawat Peralatan Masak wesi

Mangkene kabeh sing sampeyan kudu ngerti kanggo ngresiki lan njaga wajan wesi lan peralatan masak kanthi bener.
Piranti masak wesi minangka salah sawijining piranti masak paling gedhe ing pawon, lan amarga mbutuhake perawatan khusus, karep bisa dhuwur.Nanging sing bener yaiku njaga peralatan masak wesi ora dadi tugas, lan akeh aturan sing luwih ketat sing ditindakake wong ora kudu ketat.

Langkah 1: Cuci Telusur wesi kanthi apik

Yen wis rampung masak ing wajan, ndhisiki lan wisuh nganggo banyu sabun anget, usap nganggo spons pawon.Yen ana sawetara bit sing diobong, sampeyan bakal bisa nggunakake scrubber sintetik ing mburi akeh spons pawon, amarga ora atos kaya wol baja.
Yen, sakperangan alesan, sampeyan wis scorched sawetara ora becik ing wajan, sampeyan bisa pour uyah menyang, sijine ing panas dhuwur, banjur gosok gunk charred metu karo sawetara andhuk kertas.Uyah tumindak minangka abrasif sing aman kanggo bumbu, nalika panas bisa mbantu karbonize sisa-sisa panganan, supaya luwih gampang digosok.Banjur mung mbilas uyah, cuci telusur nganggo banyu sabun sing anget, lan terus menyang langkah sabanjure.

1635227871_2-1

Langkah 2: Garing Panci Cast Iron Sak tenane

1635227939_2-2

Banyu iku mungsuh saka wesi cor, supaya bab pungkasan sampeyan pengin nindakake iku netes udan sawise wisuh.Mesthine, bumbu kasebut bakal nyegah karat langsung, nanging yen panci ditinggalake kanthi banyu, sanajan lapisan lenga polimerisasi sing angel kasebut ora bakal cukup kanggo nyegah skirmish oksidatif sing terus-terusan antarane wesi lan H2O.
Dadi manawa kanggo garing telusur sak tenane karo andhuk sakwise wisuh.Luwih apik, yen sampeyan wis ngeringake panci kanthi paling apik, pasang ing geni sing dhuwur.Panas bakal nyepetake penguapan, nyopot kelembapan pungkasan lan njamin yen panci garing.

Langkah 3: Lenga entheng lan panasake wajan wesi

Langkah pungkasan yaiku nyiyapake panci kanggo panggunaan sabanjure kanthi nyelehake lapisan tambahan bumbu pelindung sadurunge dilebokake.Kanggo nindakake iku, mung gosok wajan kanthi entheng kanthi lemak masak sing ora jenuh, kayata canola, sayur-sayuran, utawa lenga jagung, kanthi mesthekake mbusak lenga sing katon supaya wesi meh ora katon kaya lenga. iku ing kabeh.

Banjur sijine panci bali liwat burner disetel kanggo panas dhuwur, lan ninggalake kanggo sawetara menit, nganti telusur digawe panas kabeh liwat lan entheng udud.Sampeyan bisa nindakake iki ing open kanggo liyane malah dadi panas, à la proses seasoning dhisikan, nanging aku nemokake sing banget cumbersome minangka bagéan saka ritual saben dina;kanggo mung siji langkah seasoning pungkasan cepet, stovetop dianggo nggoleki.(Elinga yen sampeyan gosok wajan nganggo lenga lan dilebokake tanpa dipanasake, lenga kasebut bisa dadi lengket lan tengik sadurunge nggunakake panci sabanjure, sing pancen ngganggu. panci nganggo sabun lan banyu kanggo nyingkirake gunk, banjur garing lan panas, lan sampeyan kudu lunga.)

Lan iku - cukup gampang sing bisa ditindakake dening sapa wae, tanpa nggunakake fisticuffs.

1635227845_2-3
1635227953_2-4

Wektu kirim: Oct-30-2021